Over Ons

Eijkelkamp GeoPoint SoilSolutions B.V. is in 1997 opgericht door de heer Ing. R. Mosterd en is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van sondeerconussen en andere geotechnische meetinstrumenten. Ruud, met meer dan 30 jaar ervaring in de industrie, heeft zijn expertise alsmede zijn passie voor kwaliteit, techniek en klantgerichtheid overgebracht op een hecht team van professionals dat garant staat voor kwaliteit en service. Onze medewerkers hebben gezamenlijk meer dan 110 jaar specialistische ervaring in (sondeer)techniek.

De duizenden GeoPoint sondeerconussen die wereldwijd in omloop zijn, worden door ons vakkundig onderhouden. Ook onderhouden wij apparatuur van alle andere fabrikanten.

GeoPoint begrijpt het grote belang van continuïteit in de bedrijfsvoering van de klant. Daarom is een snelle levering of reparatie bij ons standaard. Ook is het mogelijk op locatie advies te krijgen of de producten op te halen of af te leveren.

Ontwikkeling en leveren van maatwerk is een sterkte van Eijkelkamp GeoPoint SoilSolutions B.V.
In 2010 was het GeoPoint die in samenwerking met een klant als eerste de magnetometer ontwikkelde.  De magnetometer wordt met een standaard sondeer installatie de grond ingedrukt en meet continu afwijkingen in het aardmagnetisch veld. Toepassingen zijn o.a. het bepalen van de onderzijde van een stalen damwand en het opsporen van niet geëxplodeerde bommen uit de tweede wereldoorlog.

In antwoord op een specifieke vraag van een klant ontwikkelde GeoPoint in 2014 een conus met video camera. De camera conus maakt nu standaard onderdeel uit van ons assortiment.

In een samenwerking met de firma Eijkelkamp SonicSampDrill is het SonicCPT systeem ontwikkeld. Met SonicCPT is standaard sonderen gecombineerd met sonisch boren en trillen waardoor ook moeilijk doordringbare grondlagen te sonderen zijn. Meer info.

Spoelmodules voor grondlagen met hele hoge kleef en de heatflow probe voor het meten van thermische geleidbaarheid zijn andere voorbeelden van innovaties door GeoPoint.

Ook uw specifieke vraag lossen wij graag op.

GeoPoint werkplaats